Magyar Kapcsolatügyeleti Mediátorok Országos Szakmai Szövetsége

KÉPZÉSEK

GYERMEKKÖZPONTÚ KÖZVETÍTÉS

Kapcsolatügyeleti mediációs készségfejlesztő tréning

KAPCSOLATTARTÁS A GYAKORLATBAN

A kapcsolatügyelet és kapcsolattartási ügyelet gyakorlati kérdései

CSALÁDI-KONFLIKTUSKEZELÉS - RENDSZERSZEMLÉLETŰ MEDIÁTOR RÁKÉPZÉS

A Konfliktuskezelés MÁSképpen – mediáció a szociális munka mindennapjaiban tréning elvégzése után választható

KONFLIKTUSKEZELÉS MÁSKÉPPEN – MEDIÁCIÓ A SZOCIÁLIS MUNKA MINDENNAPJAIBAN

Rendszerszemléletű konfliktuskezelés.

Vélemények

Néhány jellemző vélemény a képzések végén névtelenül kitöltött elégedettségi kérdőívek bejegyzései közül:

„Példaértékű volt a tréning. Nagyon jó volt az elméleti alapozás az első nap, jól kiegészítette a videó, a tanult módszer azonnali kipróbálása. Ez egy igazán jó „szájbarágós” tréning. Érthető, megtanulható, hasznos.”

” A videó alkalmazását rendkívül hasznosnak találtam, mert a visszajátszás során jobban lehetett elemezni a történéseket, mint játék közben.””Nagyon jól bejáratott, magas színvonalú, a gyakorlatba teljesen átvihető képzés volt.”

„Nagyon jó volt szakemberek társaságában dolgozni, egymás között kicserélni a tapasztalatainkat.” 

„Kifejezetten tetszett, hogy nem ragoztuk túl az elméletet önmagában, hanem mindent a szituációkon keresztül beszéltünk meg.”

„Biztonságos légkört teremtett a tréner, visszajelzései építőek voltak, a pozitívumokra koncentrált. Külön köszönet a sok humorért! Nevetve tanulni nagyon jó dolog volt.”

„Hasznos volt a tréner által végzett demonstráció. Sokat tanultam belőle”

„A tréning során új élmény volt, hogy egyenrangú partnerként kezeltek.”

„Jó volt, hogy sok gyakorlat volt. Az élethű helyzetek jobban rávilágítottak az alapvető kérdésekre. A tréning során jó csoportdinamika indult el, s önismereti visszajelző értéke is volt.”

„Gördülékeny, jó a hangulat, tanulságos”

„Köszönöm a lehetőséget, valódi új ismeretet szereztem”

„ Mindennel nagyon elégedett voltam, a tréner igazi csapatot „faragott” a résztvevőkből!”

„Nem gondoltam, hogy ilyen fárasztó lesz, de nagyon sokat tanultam, többek között önmagamról is. Köszönöm szépem!”

„Tetszett az őszinte, fejlődést segítő véleményalkotás és a rugalmasság (videó mellőzése, mivel úgy ítéltük meg, hogy nélküle több idő jut a személyes – azonnali – megnyilvánulásokra.) Köszönöm.”

„Megfelelő volt a létszám, mindenre jutott elegendő idő.”

„Az elmélet gyakorlatba ágyazásának módszerét jónak tartottam, mindent kipróbálhattunk, amit elméletben hallottunk.”

„A szituációs játékok nagyon jó hangulatúak, életszerűek, tanulságosak voltak, sok rutint szerezhettünk.”

„A videó alkalmazása hasznos volt, jobban észrevehetőbbek voltak a játékok során elkövetett hibák.”

„Sok újat tanultam. Új technikákat, amit majd használhatok.”

„Nagyon jól éreztem magam, nagy kedvem lett a mediáció módszerét a gyakorlatban kipróbálni.”

„Jó volt, hogy kevesen voltunk és sok gyakorlásra  volt lehetőségünk. Tetszett a közvetlen hang, elfogadó légkör, amelyben bátran tudtunk gyakorolni.”

„Tetszett a forgó-módszer. Hasznos volt a több fajta mediációs forma kipróbálásra”

„Tanuságos volt a videó, főleg a tréner megjegyzéseivel. A kétszer vetített-elején és végén- mediáció is építő volt, másodszorra már tudtuk értelmezni, mi történik.”

„Nagyon hasznosnak tartottam az egészet, közben jól is éreztem magam, fontos volt a tréner  hitelessége, közvetlensége.”

„Kedves Feri!
nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan hasznát vesszük a mediációnak, ma már a második házaspárnak lesz az előkészítő beszélgetése. Mellékelten megküldöm azt, amelyről tegnap született megállapodás.” 

„Kedves Feri!Ezúton küldöm K Dénessel közösen, páros mediációban végzett gyakorlatunkról az elkészült dolgozatot.Elnézést kérünk a többiekéhez képest későbbi leadás miatt, de több alkalommal végeztük az eset mediálását és mire megírtuk….Nagyon jól éreztük magunkat a képzésen, és a sok gyakorlati útmutatást jól tudjuk használni.”

„Köszönjük még egyszer az általad nyújtott lehetőséget, azt gondoljuk egyértelműen épültünk mi is, a csapatépítési jellege is megvalósult, és mások hasznára is dolgozhatunk a technikával. Magunk sem gondoltuk, hogy ennyire jól tudjuk használni a gyakorlatban a mediációt. Szinte hetente jut egy megállapodás, igaz mi is előszeretettel kínáljuk a lehetőséget az ügyfeleinknek. Mindannyian azt a véleményt fogalmaztuk meg, hogy nagyon hasznos volt, és jó lenne, ha nem veszítenénk egymást szem elől. Üdvözlünk mindannyian: Jutka”

„Kedves Ferenc!
Küldöm a záródolgozatomat, egy kicsit későn sikerült papírra vetnem, de képzésről-képzésre járunk.
Mindig szívesen gondolok vissza a képzésre, mert a maga egszerűségében nagyon tartalmas, újszerú és nem utolsósorban hasznos volt.Örülök, hogy megismerhettelek, ritkán találkozik az ember ilyen trénerrel, aki hagyja kibontakozni a csapatot és közben úgy irányít, hogy azok észre sem veszik.
Remélem lesz még alkalmunk találkozni a jövőben, addig is nagyon jó egészséget és minden jót kívánok! Üdvözöllek, Anikó”

„Köszönöm, hogy ilyen oldott légkörű csapatban lehettem, és sok szakmai trükköt tanultam. A továbbképzések egyik nagy hibája, hogy maga a tréner „szakma-féltéssel” küzd, és csak csepegteti az információt, itt ezt egyáltalán nem tapasztaltam.”

„A képzés új dimenziókat nyitott meg, konflituskezelésekben, helyzetek megítélésében és megoldásában. Nekem ez így nagyon hasznos volt. Tervszerű, egymásra épülő, emberi.”

„Öröm volt megtapasztalni a tréning elfogadó, ítélkezéstől mentes, „felnőtt” légkörét.”

„Kiemelkedően minőségi képzés, sokkal többet ad mint egyéb, több hónapos tanfolyam.”